<< zpět

Dřevo je nadčasovým materiálem, využívaným dnes stejně jako v minulosti.

Teplo vycházející z podstaty tohoto materiálu přímo vyzývá, aby byl použit pro výrobu oken a přenesl do nich všechny své vlastnosti. Dřevěná okna vás přiblíží přírodě a dodají na přirozenosti stavbám v rustikálním stylu. Jejich použití se však nabízí i u moderních staveb kde tvoří pomyslný spojovník mezi moderním a tradičním.

Námi dodávaná dřevěná okna jsou tvořena z eurohranolů o síle 68, 78 nebo 92 mm. Eurohranoly jsou hranoly vyráběné lepením jednotlivých lamel z kvalitního řeziva proti vláknům. Takto vzniklý hranol se vyznačuje vysokou pevností a tvarovou stabilitou. Naše dřevěná okna nabízíme se skleněnou výplní v podobě dvojskla či trojskla jejíž meziprostor je tvořen ochranou atmosférou argonu nebo kryptonu pro maximalizaci termoizolačních vlastností. Okna jsou standardně vybavena hliníkovými okapničkami, které odvádí vodu a zamezují tak negativnímu působení povětrnostních vlivů na nejcitlivějším místě okna.

Eurohranoly jsou hloubkově ošetřeny za použití tlakové impregnace, kdy mořidlo prostupuje dřevní hmotou až do hloubky 0,1 mm. Vnější ochranu pak tvoří dvouvrstvý tlakově nanášený krycí lak nebo tónovaná lazura, která nechá vyniknout přirozenou kresbu dřeva.

Všechna naše dřevěná okna jsou opatřena celoobvodovým kováním, které zajistí zvýšenou pevnost celé okenní konstrukce. Díky tomuto řešení je docíleno ještě vyšší efektivity v oblasti tepelné izolace. Celoobvodové kování navíc mnohonásobně zvyšuje bezpečnost oken, které se díky němu stávají zásadním bezpečnostním prvkem vaší domácnosti.

Jen správně seřízená a řádně udržovaná okna budou bezchybně plnit všechny své funkce. Proto je pro nás samozřejmostí poskytnutí plného záručního i pozáručního servisu na všechny námi instalované výrobky. Jednou z hlavních výhod pořízení kvalitních oken nabízených naší firmou je dlouhodobá podpora ze strany našich dodavatelů, díky které jsme schopni vyměnit téměř jakoukoliv poškozenou součást okenního systému.